Slaný koláč s tuňákem a pórkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g tuňák - ve vlastní šťávě nebo čerstvý
    • 150
      g listové těsto
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks rajče
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 120
      ml smetana nízkotučná
    • 40
      g sýr čedar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto propracujeme a rozprostřeme na plech (v tenké vrstvě). Na 30 minut dáme do lednice. Nakrájíme rajče, pórek a tuňáka na malé kousky, přidáme česnek, sýr, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu s rozšlehanými vejci. Směs uhladíme na těsto. Zapékáme asi 1/2 hodiny při teplotě 200 °C.
2
Pokud používáme tuňáka z konzervy, necháme rybu řádně okapat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    8. 10. 2016 20:23

    Skvělý a rychlý koláč. Přidat se dá cokoliv paprika, kukuřice...

  • Marcela
    Marcela |

    19. 3. 2008 13:42

    Zkoušela jsem o víkendu, bylo to výborné a dostala jsem pochvalu od všech jedlíků.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    23. 11. 2006 00:57

    Vynikajuce!!!

  • Bert Hauser
    Bert Hauser |

    5. 11. 2006 18:37

    Včera jsem to vyzkoušel poprvý a dneska to hned pro velký úspěch peču znova - a to do zdatnýho kuchaře mám hodně daleko. Místo pórku jsem dal cibuli (tu, co vypadá jako pórek, kterej jsem nesehnal). Do dortový formy (průměr 26 cm) chce všeho přidat tak o půlku, jinak by to byla spíš slaná placka. A v horkovzdušný troubě to budete péct spíš hodinu. I kulinářský kopyto s tímhle receptem sklidí potlesk na otevřený scéně.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    9. 7. 2006 23:16

    Výborný recept, určitě vyzkoušejte, chutná teplý i studený.

  • MIKY
    MIKY |

    2. 7. 2006 23:41

    Fantastickej recept!!!!!! Určitě stojí za vyzkošení. Všem tuhle dobrotu vřele doporučuji.

  • Lenka Chourová
    Lenka Chourová |

    19. 10. 2005 08:04

    Toto je vynikající recept. Já jsem dělala podobný jen z kynutého těsta. Lístkové těsto máme rádi, takže chválím tuto variantu. Koláč je dobrý a hlavně i zdraví. Tuňák není cítit rybinou. Moc dobré.