• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Skvělé boloňské špagety
    Napište svůj komentář k receptu

    Skvělé boloňské špagety

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 75
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Skvělé boloňské špagety
    Skvělé boloňské špagety
    Skvělé boloňské špagety
    Skvělé boloňské špagety
    Skvělé boloňské špagety
    Skvělé boloňské špagety
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Boloňská omáčka má, jak už název napovídá, původ v italské Bologni, kde se směs rajčat a mletého masa používala především při přípravě lasagní. Omáčka se posléze stala oblíbenou po celém světě a začala se využívat i k ostatním druhům těstovin, především ke špagetám.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • sůl
      • 1
        plechovka rajčata Loupaných
      • 2
        stroužek česnek
      • pepř mletý
      • špagety
      • bazalka
      • 2
        ks bobkový list
      • 1,50
        dl červené víno
      • 100
        g žampiony
      • parmazán
      • olej
      • 500
        g mleté maso - míchané

    Postup přípravy receptu

    1
    Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu.

    RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily?

    2
    Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso zhnědně, podlejeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 minut. Přidáme konzervu loupaných rajčat a dusíme dalších 10 minut. Na závěr posypeme bazalkou.

    RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

    3
    Těstoviny podávame s boloňskou omáčkou posypané parmazánem a sklenkou dobrého červeného vína.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boloňská omáčka

    Boloňská omáčka

    Boloňské špagety po anglicku

    Boloňské špagety po anglicku

    Boloňské špagety podle Evy

    Boloňské špagety podle Evy

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • MinerShiner
      MinerShiner | 19. 3. 2017 20:39

      Moc lehký a víborný recept doporučji:) ;)

    • MinerShiner
      MinerShiner | 19. 3. 2017 20:38

      moc

    • Lucc
      Lucc | 24. 9. 2016 13:14

      Výborný recept, doporučuji :) Moc jsme si pochutnali :-)

    • Elis
      Elis | 9. 4. 2016 10:52

      Vyzkoušeno a u nás velký úspěch :) Jen jsem vynechala žampiony a bobkový list a i tak výborné ;) dnes budou opět na oběd :)

    • ljggzdetz
      ljggzdetz | 6. 2. 2016 12:51

      hnus :-$

    • jiri
      jiri | 27. 1. 2016 12:51

      :-D neexistují :-P

    • jiri
      jiri | 27. 1. 2016 12:50

      :-D neexistujííí

    • dex
      dex | 16. 12. 2015 19:05

      to bude asi hlavne tim ze v italii tomu rikaji ragu ty cestovateli pres obrazky v casopisech

    • dex
      dex | 16. 12. 2015 19:03

      az na to ze to nema s bolonese nic spolecneho celkem ok

    • Paul.24
      Paul.24 | 14. 11. 2015 11:54

      Recept celkem dobry. Jen ty žampióny si dovolím vynechat, jinak O.K. ;-)

    • Irena
      Irena | 23. 4. 2015 22:17

      Moc dobré a oblíbené.

    • Soňa
      Soňa | 1. 11. 2014 14:02

      Výborný recept ;)

    • wtf
      wtf | 2. 7. 2014 09:56

      Tak hlavně boloňské špagety v Itálii vůbec neexistují a každý Ital Vám řekne, že restaurace, kde nabízejí tenhle pokrm, jsou jen pasti na turisty - a doporučí Vám jít jinam. Procestoval jsem značnou část Itálie a v žádné dobré restauraci jsem tohle jídlo v menu nenašel. Tím neříkám, že je to špatné jídlo - já ho mám moc rád. Jen mi přijde úsměvné, hádat se o originálním italském receptu jídla, které je vlastně výmyslem čistě neitalským. Už ten stupidní název jídla tomu docela napovídá - je to něco jako "Brněnské vepřo-knedlo" nebo "Ustecký guláš". Tady máte náhodný zdroj, aby to nevypadalo, že jsem jen další diskutující, co "vaří z vody": http://www.swide.com/food-travel/italian-food-recipes-that-are-not-from-italy-at-all/2013/09/06

    • Karel
      Karel | 7. 6. 2014 11:35

      Vy vole, Boloňské špagety jsou jenom jedny. Prostě to jídlo má nějakou historii, někde vzniklo a tak se jmenuje. Cokoliv jinýho nejsou boloňské špagety. Vám by se líbilo, kdyby třeba nějaký tupý Ital vařil omáčku z točeňáku a nazýval ji hrdě jako svíčková? Klidně si vaši mňamku vařte, ale boloňská omáčka to není a nikdy nebude.

    • planeta | 25. 11. 2013 09:48

      díky za tip, vyzkouším

    • kachnítos | 2. 5. 2013 21:23

      Haló pane Milane D. hoďte návod na Váš domácí protlak - tedy ten rajčatový prosím 8-)

    • kachnítos | 2. 5. 2013 21:21

      Tak já třeba vim, že lidi už mají hlavy zamotaný, ale vim taky na jakých jsem stránkách - tady se moc neučíme jak je to v kuchařkách a knihách o vaření - to bychom mohli vařit podle kuchařek, tady se vaří právě podle těch zblbutých a šílených lidí :-D :-D :-D Bolognes nebolognes. Mě chutná tahle omajda přesně podle tohoto recepisu a je to MŇAMKA.

    • Jirek
      Jirek | 10. 4. 2013 23:22

      Toto nejsou bolonské, nevím proč to za to někdo vydává. Do bolognese taky patří např. mrkev a řapikatý celer... Příště napište třeba špagety s červenou omáčkou ale nemotejte lidem hlavy

    • Milan D.
      Milan D. | 27. 2. 2013 12:54

      Výborný recept, místo rajčat z konzervyjsem akorát použil normální rajcata a zalil domácím protlakem :)

    • Lenka
      Lenka | 26. 8. 2012 09:33

      Ahoj mě tento recept vyhovuje je chutny je to spíš česka verze,za sporakem stat 4h by mě nevadilo ale podivejte se na ceny energie a doba je priliš uspěchana :-)

    • prťavec
      prťavec | 2. 7. 2012 13:04

      Moc dobré těstoviny :-).. doporučuji použít Merlota, je to s ním vynikající a krásně je navoní :-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:48

      Buď ráda, že děkuje ;-)

    • pippiva
      pippiva | 19. 10. 2011 10:36

      Dekuji, dekuji, dekuji :-D :-D :-D . Ja blbnu, takhle mi posledni dobou dekuje syn a k tomu se uklani s rukou na srdci :-D :-D . Zdravim a pekny den :-)

    • pippiva
      pippiva | 19. 10. 2011 10:33

      Take bych opravila zarazeni i kdyz je v receptu masicko, mluvime o spagetach ;-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:32

      Souhlasím Ivo s tebou. ;-)

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 10. 2011 10:30

      Cuoco, ten recept se jmenuje Skvělé boloňské špagety nikoli Ragu alla Bolognese, originál je originál, ale tahle verze omáčky je dost podobná a velmi dobrá. Ono je těžké tady mít námitky na názvy receptů, protože většina z nich zní jinak než by měla. Ale jde o to, kdo navštěvuje tyto stránky. Myslím, že většina zde chce uvařit rychle a hlavně levně a aby to chutnalo. Většina receptů je v tomto duchu taky napsaná. Pakliže tu nikdo netvrdí, že je jeho recept originál, tak nic namítat ani nemůžeme. Zadruhé málokdo bude vařit 3-4 hodiny oběd či večeři, což je důsledek dnešní uspěchané doby. ;-)

    • pippiva
      pippiva | 19. 10. 2011 10:29

      Deti moje, myslela jsem, ze tu jen nakouknu a pujdu myt okna.. :-D . Ohledne tech nazvu bych rekla, ze to musime brat s rezervou, ponevadz nejsme na specializovanych strankach super kucharu, kazdy si nakonec vybere, co se mu libi a co jeho jest, to uz se tu probiralo vickrat. Ohledne pouziti druhu testovin-v podstate muzete pouzit spagety, penne, tchyne pouziva maccheroni, hlavni je to ragu. Stranky ktere uvadi Cuoco - ingredience jsou spravne, mela bych vyhrady ohledne pouziti pancety, vino muztete pouzit bile nebo cervene, zalezi jestli pouzijete concentrat nebo pyre, tchyne (italka zijici v Matere)zasadne pouziva pyre nebo pasirovana rajcata z konzervy, kamaradka (italka, zijici v Bologni 8-) )pouziva koncentrat a mleko, muze se pridat bazalka, bobkovy list... Kazdy region si omacku kapku upravi. Ohledne doby vareni, pokud pouzijete mlete maso, tak ta doba varu az 4 hodin je kapku prehnana, tak dlouho muzete varit "le braciole all sugo"-hovezi zavitky, ale to uz se od Bolonske vzdalujeme... Temer kazdy klasicky recept ma sve verze a pak hadejte, ktera je ta prava. Howgh. :-* Doufam, ze jsem rekla podstatne, jdu myt ooooookna =-O

    • cuoco | 19. 10. 2011 09:38

      ;-) Ja nekritizujem recept , kazdy si vari podla svojho, ale ked uz sa ide pouzivat tradicne meno tak by kuchar =recepty mohol spomenut ze to je jeho verzia receptu a nie povodny recept , lebo to pletie ked je tu vyse 20000 receptov a ked dakdo bude chcet pridat naozajstne Bolonske spagety , tak nebude moc lebo meno je obsadene domacou Ceskou verziou :-\

    • nnln | 19. 10. 2011 09:26

      Ale stejně si to neodpustíte napsat že ;-) Ale z článku jsem pochopila, že boloňská omáčka (nebo ragu) se sice původně nepodávala se špagetami, nicméně se tak v cizině podávat začala a proto boloňské špagety. Možná to tedy není úplně původní italské jídlo, ale na samotném názvu nic divného nedivím. A s těmi 3-4 hodinami.. No proč ne, ale ne každý má chuť vařit tak dlouho, když se výsledná chuť až tak moc neliší. Asi nemá každý tak vytříbený jazýček jako vy :-\ Jsem zvědavá, co na to pippiva.

    • cuoco | 19. 10. 2011 08:53

      :-D Su asi dobre ako spagetti z mleteho masa, ale Bolonske spageti to v ziadnom pripade nie su , lebo sa NIKDY nerobia zo spagiet :'( a maso sa dusi pomalu ...3-4 hodiny.Ale to je zbytocne pisat lebo recepty to aj tak necita a ostatnym je to jedno. :-P http://culinariaitalia.wordpress.com/tag/ragu-alla-bolognese/

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 10. 2011 03:06

      Jsou výborné ;-)

    • kata
      kata | 30. 9. 2011 14:59

      miluju bolonske spagety <3

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Pokrmy Mleté Z těstovin Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mleté maso - míchané Olej Parmazán Pepř mletý Rajčata Špagety Sůl Žampiony

    Jak loupat česnek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

    Křehký rebarborový koláč

    Křehký rebarborový koláč

    Řezy Pribiňáček

    Řezy Pribiňáček

    Dýňový kompot s ananasovou šťávou

    Dýňový kompot s ananasovou šťávou

    Bábovka s jablíčky a skořicí

    Bábovka s jablíčky a skořicí

    Mrkvový koláč III.

    Mrkvový koláč III.

    Salát z grilované zeleniny

    Salát z grilované zeleniny

    Bramborová (úková) omáčka

    Bramborová (úková) omáčka

    Zeleninové pohankové "rizoto"

    Zeleninové pohankové "rizoto"

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak loupat česnek

    Poslední sledované recepty

    35
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    30
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    24
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    23
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Rituály pro nový rok a nové začátky

    Dáma.cz Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Skvělá ryba se zeleninou
    Skvělá ryba se zeleninou
    Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
    Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
    Skvělá šunková pomazánka
    Skvělá šunková pomazánka
    Skvělé kakaové věnečky
    Skvělé kakaové věnečky
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý pečený čaj
    Skvělý pečený čaj
    • Recepty.cz
    • Skvělé boloňské špagety
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí