Selská omeleta

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na tenké a menší plátky, také nakrájíme párek na kolečka.
2
Rozpálíme olej na pánvi, okapané a mírně osušené bramborové plátky opečeme po obou stranách téměř do křupava. Pak k nim přidáme také nakrájený kuřecí párek a opět pečeme.
3
Rozšleháme si 2 až 3 vejce (podle velikosti) se špetkou soli a zalejeme tím brambory a párek na pánvičce. Zeslabíme plamen a pozvolna necháme dělat.
4
POZOR: rozhodně nemíchat, ať se nepotrhá omeleta.
5
Po upečení šikovně přesypeme na talířek. Posypeme hráškem a najemno na půlměsíčky nakrájenou cibulí. Na to poklademe na kolečka nakrájené rajče a vše vydatně posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
6
Všem přeji dobrou chuť a mohu vás ubezpečit, že se jedná o velmi syté jídlo :-)

Komentáře k receptu

  • atalanka
    atalanka |

    5. 11. 2012 21:22

    ty syrové opečené brambory tomu dávají úplně jinou chuť,mnamka :-P .akorát já to dělala na plechu,naspod dala ty brambory,nato směs z cibule, uzenýho masa,žampionů a hrášku,polila vejcem s trochou smetany a zapekla.ale variací je opravdu spousta.můj kolega do ní třeba dává česnek a majoránku,já jen sůl a pepř :-)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 3. 2007 18:36

    mnam dobry jenom jsem zapekla k bramborum i hrasek mooc syte jidlo ja teda zvladla jen jednu:-))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 10. 2005 13:04

    Selskou omeletu dělávám, když mi zbydou vařené brambory a netušila, jsem, že jde i ze syrových.... Dávám do ní také "co dům dal", nejraději pórek, zbylé důbeží maso, hrášek a pod.

  • Ivka
    Ivka |

    24. 10. 2005 21:23

    selskou omeletu jsem delala s oblibou..vpodstate co dum da a mela uspech...