Sedlácká pohanka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory středně velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • oregáno dle chuti
    • 1,5
      šálek pohanka
    • 2
      šálek vařící voda
  • Omáčka
    • 1,5
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      šálek voda
    • škrob Pšeničný nebo instatní kukuřičná kaše - trošku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené stroužky česneku. Ochutíme oregánem.
2
Pohanku přebereme, opláchneme a smícháme s osmaženou cibulí a česnekem. Na středním ohni mícháme 3-4 minuty, potom zalejeme vařící vodou. Zakryjeme a na slabém ohni vaříme do doby vsáknutí vody a změknutí pohanky (asi 20 minut). Přimícháme uvařené brambory.
3
Podáváme se zázvorovou omáčkou.
4
Zázvorová omáčka: připravíme ji ze směsi zázvoru, sezamového oleje, prolisovaného česneku, sójové omáčky a vody. Směs povaříme (jen krátce) a zahustíme kukuřičným škrobem nebo instantní kukuřičnou kaší.
5
Jako přílohu volíme zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: