Samsa II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
  • Cibulová náplň
    • 1
      pažitka Nebo cibulová nať (1 díl z celkového množství)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Náplň ze zeleného pepře
    • 750
      g pepř celý nebo směs špenátu, šťovíku a jiných jarních bylin
    • 1
      ks cibule Osmažená na 150 g másla
    • 1
      ks vejce
    • šťovík

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracujeme, vyválíme 3 mm silné a vykrajujeme z něj kolečka s průměrem asi 6 cm. Na každé kolečko klademe náplň, přehneme a slepíme.
2
Pirožky smažíme na oleji. Podáváme s čajem, nebo bujónem. U nás by se asi hodilo i pivo.
3
Poznámka: samsa jsou uzbecké pirožky s cibulí nebo zeleným pepřem ve tvaru půlměsíce.

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    27. 1. 2010 18:36

    Páni, tohle je dobrota, kterou mi dělává naše kamarádka z Litvy...dává směs šťovíku, bedrníku a kopřiv, někdy i špenát. to si hned ukládám a dávám bodík,znám a doporučuju!!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 4. 2007 07:56

    Zelený piper je nedozreté čierne korenie. Dostať ho sušené, ako uvádzate, ale aj nakladané v slanom náleve. To nakladané je mäkké, je výborné aj pri inej úprave mäsa.

  • Jitka
    Jitka |

    23. 4. 2007 17:41

    Můžete mi, prosím, přiblížit zelený pepř? Já ho znám jen jako koření prodávané v sáčku po několika gramech - tvrdé zelené kuličky.

Abecední seznam: