Rybí pepřenky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (lépe je obalit je v soli) a uložíme do kameninové mísy.
2
Necháme hodinu uležet při pokojové teplotě a potom slijeme vodu, která pustí z ryb. Mísu uložíme na 24-48 hodin do chladničky.
3
Poté filety vyjmeme a vypereme ve studené vodě. Vyprané filety uložíme zpět do mísy a na 48 hodin zalijeme připraveným nálevem (nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout), přičemž po 24 hodinách filety promícháme.
4
Po 48 hodinách ryby vyjmeme z mísy a necháme okapat.
5
Filety nakrájíme na libovolné kousky a ty vložíme zpět do mísy, posypeme mletým pepřem a necháme hodinu uležet. Podle chuti nakrájíme cibuli a čínské zelí na kolečka nebo měsíčky a promícháme s rybami.
6
Směs ukládáme po vrstvách do uzavíratelných skleniček. Jednotlivé vrstvy lehce zakápneme olejem. Poslední vrstvu zalejeme olejem, aby bylo vše ponořeno. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladu.
7
Po 24 hodinách můžeme pepřenky konzumovat. Nejlepší jsou ale po 2-3 měsících. Skladovat je můžeme max. 6 měsíců.

Komentáře k receptu

  • Erebos
    Erebos |

    4. 9. 2014 17:42

    žádný nálev tam není a nic se nezavařuje.

  • jiři
    jiři |

    22. 2. 2012 04:03

    toto sou nejlepší pepřenky dělám je často s kapra

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    2. 3. 2007 15:05

    Ingredience neobsahují ryby ? :-(

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    15. 2. 2005 20:36

    1 l vody, 300 ml octa, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře a 2 hřebíčky svaříme, necháme zchladnout a připravené filety nálevem zalijeme.

  • Lexa
    Lexa |

    15. 2. 2005 20:32

    neni navod na zhotoveni nalevu,je napsano pouze zavarit a nechat zchladnout

Poslední navštívené:

Abecední seznam: