Rizoto se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g rýže basmati
    • žampiony Nebo sojová drť (+ Masox) hrst na osobu
    • 1
      ks mrkev Čerstvá (případně i hrášek nebo kukuřice mražená nebo v plechovce)
    • olej
    • sojová omáčka
    • 1
      ks bobkový list Větší na osobu
    • 3
      ks nové koření 2-3 kuličky na osobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a necháme 15 minut odpočinout v nádobě s vodou. Mezitím dáme vařit sojovou drť ve vodě s Masoxem (vaříme asi 10 minut, poté slijeme a dobře vymačkáme, pak důkladně pokapeme sojovou omáčkou). Místo sojové drti můžete použít čerstvé žampiony nakrájené na drobné kostičky. Mrkev rovněž nakrájíme na drobné kostičky. Mezitím dáme vařit rýži. Celkové množství vody je asi 2násobek množství rýže (1hrnek rýže=2 hrnky vody).
2
Vaříme na mírném plameni dokud se všechna voda nevstřebá. Solit můžeme před nebo až po uvaření. Na oleji prudce opečeme mrkev, případně další zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření a žampiony (pokud máme). Po chvíli pečení podlijeme trochou vody, osolíme a dodusíme, aby mrkev byla měkká. Vodu necháme zcela vyvařit, až začne olej prskat. Poté přidáme sojovou drť (pokud máme) a opražíme, nakonec vmícháme uvařenou rýži.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 2. 2011 11:41

    Recept jsem přejmenovala, díky za upozornění, mezi vege recepty naštěstí zařazen nebyl.

  • vegetarián
    vegetarián |

    5. 12. 2010 15:02

    Jak koukam tak ten kdo tu piše ty vegetariánské recepty vegetarián ani zmála nebude bo s tim masoxem, no běž...