Rizoto s opečenými játry

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • 500
      g vepřová játra
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • 100
      g sýr
    • citronová šťáva
    • 2
      šálek rýže
    • 800
      ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
2
Obalíme je v mouce smíchané s pepřem a paprikou a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Opečené je osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • ivana j.
    ivana j. |

    13. 12. 2006 21:14

    zítra to zkusím

  • andrea poncova
    andrea poncova |

    13. 12. 2006 17:42

    je to vyborne doporucuji vsem

  • ILIS
    ILIS |

    11. 12. 2006 20:58

    Játra mužu,takže recept vyzkouším.Dík za novou inspiraci.