Rassolnik masový

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks brambory
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce kroupy
    • 1
      lžíce kopr
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks pepř mletý
    • 2
      ks nové koření
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • 250
      g vepřové ledvinky
    • 100
      ml nálev okurkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a dobře proprané ledvinky vaříme ve vodě 30 minut, potom nakrájíme na nudličky. Kroupy propláchneme studenou vodou, potom přelejeme vroucí vodou a necháme spařit asi půl hodiny - asi 5x měníme vroucí vodu. Potom je scedíme. Okurky oloupeme, slupky nakrájíme, zalejeme 150 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na mírném ohni.
2
Vývar ze slupek přecedíme, přidáme nakrájené okurky a vaříme dalších 10 minut. Nakrájené ledvinky vložíme do 1,5 l vroucí vody, vaříme půl hodiny, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, spařené kroupy a vaříme 10 minut. Potom vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
3
Když jsou brambory měkké, přidáme okurky i s vývarem, okurkový nálev, osolíme, přidáme koření a ještě 15 minut povaříme. Vsypeme kopr. Na talíři přidáme lžíci smetany.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.