Rajská polévka s nočky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 40
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • 1
      ks cibule nadobno nakrájená
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      sklenice mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce kečup - jemný dále dle chuti
    • 1
      lžička podravka
    • 2
      lžíce cukr
  • Na noky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks sůl
    • 2
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova. Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství oleje a cibulky) a mícháme. Vytvoří se hmota, kterou zalejeme vodou (do 2/3 hrnce) a důkladně ji rozmícháme. Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme podravkou, cukrem, skořicí. Nakonec přidáme lžíci másla.
2
Poté si připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouku dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá. A poté jednoduše směs přes struhadlo vmícháme do hotové polévky.

Komentáře k receptu

  • vercaa
    vercaa |

    29. 4. 2014 18:54

    Polevka vyborna,akorat jsem pridala 3bobkove listy a zhruba 7 kulicek noveho koreni. na konci jeste trosku osolila,pridala jeste trosku cukru a vymackala pulku citronu.

  • Veronika Drápalová
    Veronika Drápalová |

    7. 9. 2010 14:11

    Tato polévka je opravdu vynikající, moc chutnala celé rodině.Já osobně se skořicí nešetřím... Vřele doporučuji :-)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 12. 2007 00:14

    jak todle může někdo jíst?

  • Lucie DjPepe2
    Lucie DjPepe2 |

    16. 11. 2007 12:57

    recept jsemj vyzkousela je vynikajici :o) super !!

  • Anonym
    Anonym |

    29. 8. 2006 15:21

    Kdo má rád hustější polévky, může ke konci vaření polévku dohustit zatřepkou.