Pstruzi na červeném víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks pstruh asi 250-300 g
    • 250
      g žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,3
      l červené víno
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na drobno. V rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme žampiony a společně podusíme asi 3 minuty. Tuto směs rozložíme do vymazaného pekáčku, poklademe ji připravenými pstruhy, osolíme, opepříme, přilijeme červené víno a v předehřáté troubě při střední teplotě pečeme asi 20 minut. Pstruhy se žampiony podáváme zdobené plátky citrónu a kousky másla.
2
Příloha: nové brambory a hlávkový salát.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • jirka bartos
    jirka bartos |

    7. 11. 2008 09:26

    vnitřek pstruha jsem popepřil česnekovým pepřem daj jsem k nemu 1 bobkový list a velice dobré už ta omáčka de jíst skoro sama :-)3 letému klukovi to ohromě chutnalo dávám za 1