Polévka z jiker

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • paprika - sladká
    • ocet
    • cibule
    • 2
      ks bobkový list
    • pepř celý
    • 2
      lžíce kyselá smetana
    • 400
      g ryba odřezy a jikry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové listy. Poté přidáme očištěné odřezky z ryby a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Jikry uvaříme zvlášť v osolené vodě. Hotovou polévku procedíme, maso propasírujeme.
2
Polévku zjemníme smetanou a před podáváním přidáme uvařené jikry.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.