Pohankový prejt II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: imagoimagor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka loupaná
    • 500
      g mleté maso hovězí
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi dva prsty nad pohanku). Přivedeme k varu, povaříme minutu a pak odstavíme, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 min. Pak slijeme případnou přebytečnou vodu, v ideálním případě by se však měla všechna vstřebat do pohanky, abychom nepřišli o cenné látky v ní obsažené.
2
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a restujeme, dokud se nerozdrolí. Pak přidáme kmín, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí a vyvření tekutiny. Na závěr dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou a smícháme s pohankou. Vzniklou směs, která je vlastně takový zdravý prejt, jíme k dušenému kysanému zelí, bramborám či obojímu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.