Plněné žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nožky žampionů opatrně vykroutíme a nakrájíme na kostky. Papriku, rajčata a cibuli také nakrájíme. Rozehřejeme olej a kostičky žampionů, cibule a papriky orestujeme. Petrželku opereme, nasekáme a společně s rajčaty přidáme ke směsi.
2
Nakonec přimícháme sýr nakrájený na kostičky. Nádivku ochutíme solí a pepřem. Touto směsí plníme hlavičky žampionů, posypeme parmazánem, zabalíme do alobalu a pečeme 10 minut. Podáváme s hlávkovým salátem a bagetou.

Komentáře k receptu

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    4. 4. 2010 22:37

    lono, mozna pariky pustily moc vody a zampiony zabalene do alobalu take,a syru bylo malo. Tento recept delam s uspechem uz nekolik let a nikdy se mi nestalo, ze bych to musela vyhodit. Syry davam podle toho, ktery je prave doma a stejne jako Simca pridavam trochu cesneku a sunku. Take pecu v zapekaci mise a je to vazne dobrutka. Kdyz vrsek posypete trochu strouhankou, je to i krasne krupave a jime k tomu pouze zeleninovy salatek. Mnam...

  • lona Lavická
    lona Lavická |

    4. 4. 2010 14:25

    děcka, tak jsem to dneska zkusila, protože to tu má docela dobré hodnocení, a nevím v čem jsem dělala chybu, ale už při vaření té nádivky jsem tušila že to nebude asi ono. po vytažení z trouby to letělo celé do koše.já se tedy k hodnocení nepřikládám.

  • lona Lavická
    lona Lavická |

    4. 4. 2010 14:25

    děcka, tak jsem to dneska zkusila, protože to tu má docela dobré hodnocení, a nevím v čem jsem dělala chybu, ale už při vaření té nádivky jsem tušila že to nebude asi ono. po vytažení z trouby to letělo celé do koše.já se tedy k hodnocení nepřikládám.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    7. 12. 2009 13:00

    Jo a ještě - nebalím do alobalu, vmžu rendlík máslem a naskládám jeden naplněný klobouček vedle druhého a zapékám takto...

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    7. 12. 2009 12:58

    Tak jsem dnes zase uděala tuto dobrůtky (nevím, kdo tuhle provokoval na chatu, že měl o obědu žampíčky :-) ) a uvědomila jsem si, že já do náplňě sýr strouhám a nekrájím na kostičky.... Tak jen pro upřesnění.... Jinak je to jedinečné o třeba s bramborem či brkaší!!!!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    13. 5. 2007 19:55

    Jo, tak tuhle dobrotu milujeme :-))). Ale je to STRÁÁÁÁÁŠNĚ nedietní a syté... Ael mooooc mňam, tak si to někdy dáme :o)))). Také se přimlouvám za trošku česneku a do nádivky dáváme někdy i kousek šunky či salámu..... Podle receptu "Koupíme žampióny a přidáme, co dům dal".

  • beata paszova
    beata paszova |

    11. 5. 2007 18:39

    Dneska jsem dělala k obědu,vynikájící.Do směsi jsem přidala nivu a posypala cihlou,pekla jsem ve skleněné zapékací míse.

  • Kateřina Rychlá
    Kateřina Rychlá |

    6. 12. 2006 17:07

    Výborný recept a opravdu sytý. Doporučuji přidat i česnek. Jinak ale bez chyby. Zkuste ho!!!

  • Iva M.
    Iva M. |

    2. 12. 2006 11:46

    Musím pochválit! Jídlo bylo opravdu skvělé! Jako přílohu jsme si dali toasty namazané česnekovým máslem...

  • Romana Žůrková
    Romana Žůrková |

    11. 1. 2006 10:31

    Žampióny byly výborné a ačkoliv se to možná nezdá, tak i dost syté. Pekla jsem je na 220°C asi 12 minut.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: