Plněné masové koule

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lucililinka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto na koule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks česnek
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • kečup - jemný
    • 1
      kg mleté maso dávám 1/2 vepřového a 1/2 hovězího
    • 1
      ks rohlík nebo houska namočená v mléce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy smíchám mleté maso, přidám vejce, sůl, majoránku, housku vyždímám a přidám hladkou mouku a strouhanku (dle hustoty těsta, aby drželo pěkně pohromadě) nastrouhám, nebo prolisuji česnek a přidám 1 na jemno nakrájenou cibuli a 2 najemno nakrájené a osmažené cibule.
2
Pak připravím nahrubo nakrájenou cibuli, na menší kostičky slaninu a uvařím vejce, které krájím také na větší kousky. Z těsta pomocí namočených rukou utvořím kouli, z které si utvořím mističku a vložím cibuli, slaninu a vajíčko a zpátky zabalím a utvořím opět pravidelnou kouli, kterou vložím do pekáčku.
3
Z tohoto množství těsta vytvořím zhruba 12 větších koulí, které skládám do klasického pekáče a na každý kus natřu kečup (1 lžičku nebo udělám kolečko, pokud mám kečup s dávkovačem) podlijeme vodou. Pečeme v troubě na 250 °C přiklopené víkem asi tak 30 minut, pak odklopíme a nechám dojít.
4
Podávám s bramborovou kaší (do které přimíchávám osmahnutou cibulku se zbylou slaninou).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.