Pikantní omáčka z bezinek

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 510 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g bezinky
    • 500
      ml vinný ocet
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 50
      ks pepř celý
    • 15
      ks hřebíček
    • 1
      lžička zázvor čerstvý, nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté kuličky bezinek sdrhněte pomocí vidličky od stopek, opláchněte a dejte do litinového kastrolu. Zalijte octem, vložte do trouby a ponechte v ní 8 hodin při 50 °C.
2
Vylouhovanou šťávu odlijte do hrnce. Přidejte nakrájenou cibuli s ostatními přísadami a povařte asi 10 minut.
3
Rozlijte do vysterilizovaných lahviček, pevně uzavřete a ponechte nejméně sedm dní stát na chladném a tmavém místě.
4
Omáčka je výtečná k tmavým masům a zvěřině, a zráním chutná stále lépe.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.