Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky
    • olej na smažení nebo špek na potření grilu
    • sůl
  • Marináda
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička chilli dle požadované ostrosti, cca rovná
    • pepř mletý půl rovné lžičky
    • muškátový oříšek zhruba na špičku lžičky
    • sůl - pozor na slanost sojovky!

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku.
2
Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice.

RADA: Marinády na gril s ostrosladkou chutí: Recept na krkovičku i kuře

3
Smažíme nebo grilujeme v rozpálené nepřilnavé pánvi s trochou oleje nebo na rozpáleném grilu, kde jsme rošt či mřížku potřeli před grilováním špekem.
4
Podáváme s grilovanou zeleninou, bramborem, zeleninovými saláty, chlebem...

RADA: Jak připravit grilovanou zeleninu, aby chutnala božsky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: