Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • paprika - sladká
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 1
      kg vepřová krkovice Bez kosti
    • 200
      g šunka Nebo masitější anglická slanina
    • 500
      g cibule Menší cibulka
    • sádlo Nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a kolem rozložíme na čtvrtky rozkrájené cibulky. Zalejeme rozpuštěným sádlem, cibulku poprášíme paprikou a solí. Podlejeme hrnkem vody a přikryjeme pokličkou.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C půl hodiny. Pak přidáme oloupané a podélně na čtvrtky nakrájené brambory, případně opět trochu podlejeme a pečeme 3/4 hodiny. Pokličku sundáme, troubu zeslabíme na 180 °C a dopékáme do červena, zhruba ještě půl hodiny.
3
Mezitím vychladíme manželovi pivo, připravíme zeleninový salát a uprostřed stolu dáme na čtvrtku vlastnoručně napsaný název :-)) Zabírá! Recept jsem našla v nějakém časopise a upravila ho podle sebe do této podoby.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alča
    Alča |

    17. 4. 2016 14:05

    Dnes jsem pekla krkovičku k obědu a musím říci "vynikající oběd".Maso jsem také nařízla na plátky, přidala sůl,kmín a zabalila celé do šunky,nebylo potřeba ani stahovat nití.Děkuji za dobrý recept,určitě zase uvařím.

  • vzorná manželka
    vzorná manželka |

    17. 7. 2011 09:27

    Pro ještě větší účinek doporučiji servírovat ve spodním prádle, a po zkonzumování skočit rovnou do postýlky. Manžel bude vrnět blahem... :)

  • Vendula Foltová
    Vendula Foltová |

    12. 12. 2009 18:56

    vynikající....taky jsem maso nařízla na plátky,mezi ně slaninu a pak celé do šunky...

  • gaba hajkova
    gaba hajkova |

    9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • gaba hajkova
    gaba hajkova |

    9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    6. 5. 2008 07:57

    Opravdu perfektní. Proložil jsem mezi šunku ještě plátky anglické slaniny a nemělo to chybu.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    4. 11. 2006 14:08

    Tak to už asi nestihnete....

  • sonets
    sonets |

    4. 11. 2006 13:27

    Recept vypadá lákavě pokusím se ho udělt dnes k obědu a dám vědět co na to chuťové buňky :))

  • Libor Skalický
    Libor Skalický |

    2. 7. 2006 13:03

    Báječný recept. Jen ty časy je třeba prodloužit, jinak je maso tuhé. Příště myslím maso rozpůlíme podélně a každou půlku obalíme v anglické slanině samostatně. Ale jinak - klobouk dolů, skvělý recept. Dnešní oběd moc chutnal.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 4. 2006 10:12

    A to ostatní jenom koukají a slintají, ne...?

  • Pupen Hons
    Pupen Hons |

    18. 4. 2006 22:37

    Airan, věrím že zabírá:-)))