• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Ovesná kaše
    Napište svůj komentář k receptu

    Ovesná kaše

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    1.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ovesná kaše
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 150
        g ovesné vločky
      • 1
        l voda
      • 0,50
        l mléko
      • 1
        lžíce cukr
      • rozinky
      • 1
        špetka sůl
      • máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Vločky propláchnout a v osolené vodě vařit cca 15-20 minut. Pak scedit, osladit, zalít mlékem, přidat rozinky a vařit dalších asi 5 minut. Místo rozinek (nebo k nim) lze přidat např. kokos, kandované ovoce, ořechy...
    2
    Omastit máslem a podávat s kompotovým ovocem, šťávou, kakaem nebo skořicí - kdo jak má rád.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jahodová ovesná kaše

    Jahodová ovesná kaše

    Jednoduchá ovesná kaše

    Jednoduchá ovesná kaše

    Mléčná ovesná kaše

    Mléčná ovesná kaše

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Šárka
      Šárka | 10. 1. 2014 13:46

      Proč tak složitě? Předem nechám vločky namočené ve vodě, stačí i půl hodiny. Pak doleju mléko, osladím popř. přidám ovoce, a za stálého míchání vařím do zkoustnutí, cca 10 minut. A hotovo :-) Máme rádi s medem :-)

    • zizig
      zizig | 28. 10. 2013 11:39

      Tento recept jsem vyzkoušela, ale nedoporučuji, nemá logiku. Když 20minut vařite vločky ve vodě, tak zhoustnou, nejde nic slít. Po přidání mléka vznikne řídké něco, kaši určitě nepřipomíná!!!!

    • foltpa | 21. 10. 2013 17:36

      Super recept.diky

    • tomi
      tomi | 29. 12. 2012 10:44

      Je to dáno vysokou energetickou hodnotou (cca 1500kj/100g) a jak je všem známo, tloustneme pokud náš energetický příjem je vyšší než výdej. Tudíž pokud chceme přibrat na váze, vločky si v našem jídelníčku najdou své místo. :-)

    • komo
      komo | 5. 10. 2011 11:38

      jak to žemi to nestuhlo :'( :'(

    • kamca
      kamca | 13. 11. 2010 19:13

      z ovesnych vlocek se tloustne? :-! :-)

    • michal jakouš
      michal jakouš | 5. 11. 2009 21:29

      zkusil jsem není to špatné leč uvařené rovnou v mléce lepší

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 12. 2. 2009 13:48

      Vločky si večer namočím do mléka, ráno jen trochu povařím a dělám na pánvi s teflonovým povrchem a nic nenám připáleno jednoduše se vypláchne.

    • Terka
      Terka | 29. 5. 2007 11:40

      Já vařím kaši taky jen v mléce. Nejdříve nechám vločky v mléku nabobtnat,pak přiliju ještě trochu mléka a dát vařit. Aby se mi to nepřipálilo,tak přidám lžíci másla a opravdu to funguje, vůbec se to nechytá,když to míchám..Mezitím si nakrájím jablka,různé ovoce, přisypu rozinky a přisypu skořici a vlbec nesladím..A je to mňam mňam:-)

    • Karolína
      Karolína | 18. 4. 2007 21:30

      Přítel se snaží přibrat, takže začínám hodně vařit z ovesných vloček. Tento recept mi přijde velice zajímavý a určitě si dám s ním. Nápad s rumem se mi velice líbí paní Adélko, samotnou by mě to nenapadlo. Jen mám alergii na med, tak tam zkusím místo toho dát marmeládu, tím se snad nic nezkazí. Přeji dobrou chuť.

    • Iva
      Iva | 18. 4. 2007 18:02

      Zrovna jsem kaši dojedla. Vařím jen v mléce a navrch strouhaná jablka, skořici a zakapat medem. Žádné máslo ani cukr. Můj pětiletý syn to bohužel neocení a má raději krupičku.

    • Jitka B.
      Jitka B. | 25. 10. 2006 11:40

      Ovesnou kaši vařím ve vodě s rozinkami (bez soli), množství už odhadnu tak, že když jsou vločky měkké, není potřeba nic slévat (přijde mi škoda scedit vývar, určitě bych tím přišla o spoustu cenných látek). Pak už jen přidám trochu neslazeného kondenzovaného mléka, med a trochu skořice, je fakt výborná - a žádný cukr, žádné máslo!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 07:06

      Vločkovú kašu varím tak, že najprv nechám vločky v mlieku nabobtnať asi pol hodinku a potom za stáleho miešania varím. Nepridávam žiadnu vodu. Sladím až po uvarení, polievam maslom a sypem kakom, škoricou.Alebo iný spôsob zásadne na raňajky : večer v mlieku namočím vločky a hrozienka, dám do chladničky a ráno papám. Vtedy už nepridávam nič.

    • V.Komínková
      V.Komínková | 20. 10. 2006 18:35

      Já vařím vločky ve vodě a před koncem varu přidám lžíci sušené syrovátky,která kaši mírně zahustí.Sypu skořicovým cukrem a mastím máslem.Je to dobré a snad i zdravé.

    • Adéla Králová
      Adéla Králová | 20. 10. 2006 14:16

      Když vločky vařim rovnou v mlíce, tak se mi občas připálí. Ale ty na jemno drcený vločky od Emca by takhle určitě vařit šly. Ještě jsem zapomněla do receptu napsat, že když do kaše přidám lžíci rumu nebo pár kapek rumový tresti, tak se olizuje i můj manžel, kterej je jinak strašně masožravej :-)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:51

      Studující syn si na privátu tuto kaši často vaří ke snídani s tím rozdílem, že nepoužívá vodu a vločky vaří přímo v mléce. Výborné je pak do kaše přidat mimo rozinky i čerstvé ovoce, případně sušené.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné
    Pokrmy Sladké Z ovesných vloček Snídaně Oběd Večeře Vaření Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Ovesné vločky Rozinky Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí maso na zelenině

    Hovězí maso na zelenině

    Rybí pomazánka s tvarohem

    Rybí pomazánka s tvarohem

    Dijonský koláč slaný - z listového těsta

    Dijonský koláč slaný - z listového…

    Zapečený lilek s fetou

    Zapečený lilek s fetou

    Tuňákové karbanátky

    Tuňákové karbanátky

    Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

    Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

    Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

    Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

    Okurkový salát na uskladnění

    Okurkový salát na uskladnění

    Hrachová polévka

    Hrachová polévka

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    373
    Medová žebra
    Medová žebra
    22
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    17
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    15
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    • Recepty.cz
    • Ovesná kaše
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí