Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 330
      g bezlepková směs jizerka zlatá
    • 200
      g mleté vlašské ořechy
    • 150
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo změklé
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g čokoláda rozpuštěná, nebo poleva
  • Vanilkový máslový krém:
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 375
      g máslo
    • tuzemák dle chuti
    • vanilkový lusk dřeň

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy, přidejte tuzemák a za pomalé rychlosti promíchávejte, aby směs vychladla. Při vyšších otáčkách všlehejte máslo

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy, přidejte tuzemák a za pomalé rychlosti promíchávejte, aby směs vychladla. Při vyšších otáčkách všlehejte máslo
3
Vykrájejte kolečka a pečte je asi 10 minut. Jakmile začnou vonět a mírně zhnědnou, jsou hotová. Uložte je do krabice nebo rovnou slepte vanilkovým krémem. Každý kousek zdobte rozpuštěnou čokoládou nebo polevou.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

4
Tip: Polevu můžete na kolečkách i rozetřít a posypat je nadrobno nasekanými karamelkami.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.