Ořechová buchta s jahodovým želé

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek cukr krupice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 sáčku
    • 200
      g vlašské ořechy
    • olej 1/2 hrníčku
    • 1
      hrnek mléko
  • Na potření těsta
    • 1
      ks tvaroh z vaničky
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr
    • mléko 1/2 l
    • 750
      g jahody Mělo by jich být po rozmixování 1 litr - pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou)
    • 4
      balíček želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160-170 °C asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí. Záleží na troubě. Když je těsto hotové necháme vychladnout.
2
Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.
3
//**Poznámka:**// nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.

Komentáře k receptu

  • Kateřina Čížková
    Kateřina Čížková |

    26. 8. 2009 10:14

    Buchtička vypaná úžasně,už se na ni těším.Ze želé jsem měla taky vždycky strach, ale švagrová-cukrářka mi poradila AGAR.Nechá se koupit ve zdravé výživě,jsou to malé sáčky na 1l vody nebo šťávy.Pracuje se s ním skvěle.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    17. 3. 2009 17:37

    hrníčky,anbo klasické hrnky?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    4. 6. 2006 17:08

    Včera jsem ji upekla. Chutná nám. Navíc moc hezky vypadá. Nečekala jsem, že bude tak vysoká a musela jsem nastavoval okraje plechu alobalem, abych mohla dát želé. Želé - to je můj problém. Vůbec se mi nedaří ho udělat. Vždycky to zachraňuju škrobovou moučkou. Snažím se podle návodu, ale bohužel...

  • olča
    olča |

    6. 3. 2006 10:48

    Tak jsem v pátek opravdu upekla, místo tvarohu a pudingu jsem dala máslový krém nastavený vanilkovým pudingem a bylo to moc dobré, voňavé po jahodách a v kombinaci s ořechy opravdu moc dobré.

  • Jana H.
    Jana H. |

    2. 3. 2006 10:11

    Můžete dát víc tvarohu.Já nevím, ale s tím pudingem nám to chutnalo. Pokud vám vadí chuť pudingu můžete ho smíchat s tvarohem nebo nahradit nějakým krémem nebo tak nějak. Jana H.

  • Olča
    Olča |

    2. 3. 2006 08:39

    Tato buchtička mě velice láká zkusit, ale ten pudingmi tam nějak nesedí. Nevíte, čím ho nahradit a pokud by se tato vrstva vynechala úplně, tak by to asi bylo suché. Pokud máte někdo vyzkoušeno, dejte prosím vědět. Děkuji.

  • Ivča R.
    Ivča R. |

    22. 2. 2006 11:27

    Vynikající!!!Dávám 1 s hvězdičkou.

  • Iveta
    Iveta |

    20. 2. 2006 16:29

    teď jsme po kávičce a buchtičce,je to mňamka...