Ořechová bábovka s čokoládou

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva (Na špičku nože)
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 150
      g lískové oříšky (Nahrubo posekané)
    • 1
      lžíce tuk (Na vymazání formy)
    • 1
      lžíce hrubá mouka (Na vysypání formy)
  • Na ozdobení
    • 1
      ks čokoládová mléčná poleva (Sáček)
    • 100
      g lískové oříšky (Nahrubo posekané)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky za postupného přidávání cukru a vanilkového cukru utřeme do pěny. Do ní po částech opatrně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh a lískové oříšky. Těsto nalijeme do bábovkové formy a uhladíme lžící. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C/plyn stupeň 2) asi 50 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu a bábovku jí ozdobíme. Nakonec ji posypeme nahrubo sekanými oříšky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Izabela Červeňáková
    Izabela Červeňáková |

    28. 5. 2015 17:51

    a ten solamyl je kde? :-\

  • Iva Gajdošová
    Iva Gajdošová |

    14. 3. 2013 20:21

    bábovku mám sraženou :'( , proč? nevíte někdo?

  • pipča
    pipča |

    13. 3. 2013 12:09

    těsto jsem měla hodně tuhé a taky jsem musela přidávat mléko, protože těsto nešlo umíchat, určitě jí sníme, ale péct už jí znova nebudu

  • svetlus
    svetlus |

    5. 1. 2013 23:05

    Vyborna. Hned po upeceni mela skvelou chut, ne kazda babovka chutna tak dobre hnedka po upeceni ale az druhy den ci treti. Tato mnamka.

  • Bílč44
    Bílč44 |

    29. 9. 2012 17:36

    Dobrý. :)

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:31

    Bábovka se trochu přismahla, ale i tak byla mooooc dobrá :-)

  • Diana
    Diana |

    30. 1. 2006 20:30

    Výborná bábovka, ale pěkná kalorická bomba.Na fotce vypadala nádherně, tak jsem to zkusila.Nechápu ale, jak se dá udělat piškotové těsto bez přidání mléka nebo oleje. Vždyť se po přidání veškeré mouky do našlehaných vajec s cukrem těsto změní na suché hrudky. Já jsem tam přidala 3 PL smetany /nebo mléka/ a 4 PL oleje a pak bylo těsto skvělé. Pak jsem zašlehala sníh z bílků a nakonec jemně zamíchala nasekané vlašské ořechy kterých stačilo 100 g - až až. Na polevu jsem dala 50 g čokolády na vaření rozmíchané ve vodní lázni se 4 lžícemi smetany. A na posypání mi stačilo asi 30 g nasekaných ořechů místo 100 g. Je to moc dobrá sváteční bábovka, ale kdybych nebyla už zkušenější kuchařka a neuměla si poradit,byla bych asi hodně zklamaná.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 6. 2005 14:52

    Pane Vitku, solamil se dava aby to testo odlehcil, nebo treba pudinkovy prasek. Jinak do piskotove babovky se taky nedava tuk.

  • Vítek B.
    Vítek B. |

    10. 4. 2004 12:47

    Nechápu, k čemu 100g solamylu!Je taky divné, že se do bábovky nedává žádný tuk.