Notthinghamský jablečný puding

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 110
      ml mléko
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • muškátový oříšek
    • 4
      ks jablka
    • moučkový cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici. Troubu zapněte na 200 °C a formu hlubokou asi 5 cm vymažte máslem.
2
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte i špetku mletého muškátového oříšku a skořice. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a narovnejte do formy. Naplňte je máslovou směsí, navrch na otvor můžete nasypat na kousky nakrájené další jablko, oříšky nebo ořechovou drobenku. Těsto vyndejte z lednice a pořádně promíchejte. Nalijte jej kolem jablek a pečte 45–50 minut dozlatova. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: