Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji... více o Neobvyklá sekaná
Hranolky, zeleninu a na kostičky nakrájený salám smícháme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, okořeníme a za občasného zamíchání pečeme. Ke konci... více o Rychlá večeře II.
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a necháme cca 3 hodiny v chladničce uležet. Pak... více o Zbojnická mladosť
Nudle uvaříme podle návodu. Pořádně zamícháme tavený sýr do nudlí a necháme ještě chvilku odstát. Nakonec do nich zamícháme strouhaný sýr a můžeme... více o Ještě sýrovější sýrové nudle
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran... více o Filé po thajsku pikant
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po upečení... více o Celestýnské nudle do polévky
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčků, celou... více o Rajská omáčka podle maminky
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, ale trochu vody necháme. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, trochu mléka, přisypeme hrst... více o Bramborová kaše nasladko
Vltavíny rozkrojíme podélně napůl, obalíme šunkou (pokud máme kolečka, stačí je přitisknout k řezné straně) a namočíme v hustějším těstíčku, které... více o Smažený Vltavín v těstíčku
Krajíčky chleba opečeme na oleji (nebo sádle) z obou stran. V hrnečku rozšleháme vejce se špetkou soli a pepře. Opečený chléb vyjmeme a na pánev... více o Topinky s vaječnou omeletou
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme... více o Noky k masu na šťávě
Uvaříme krupicovou kaši jak jsme zvyklí. Pak ji necháme zchladit. Zamícháme do ní vejce (čím víc tím lépe) a vanilkový cukr. Mezitím v remosce nebo v... více o Zapečená krupicová kaše
Připravíme si bramborové těsto. Rozválíme na placku, koblihovou formičkou vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého kolečka dáme 1 kávovou lžičku... více o Bramborové taštičky s povidly
Na vále promísit sypké suroviny, přidat likér, máslo, žloutky. Vypracovat hladké těsto. Dát na 1/2 hodiny do chladničky. Mezitím si udělat krém přesně... více o Cukroví z vaječného likéru
Perník a ořechy nastrouháme, fíky umeleme na masovém strojku. Na vále smícháme dvě třetiny cukru s ořechy, fíky a perníkem. Přidáme citronovou kůru,... více o Fíková kolečka
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru,... více o Citronové řezy
Mezitím co se vaří těstoviny, nakrájíme rajčata na malé kousky, přidáme tuňák, opepříme, osolíme. Přidáme těstoviny a promícháme. Je to velmi rychlé a... více o Tuňákový salát Mexico
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, pokud s kostí, uděláme zářez u kosti. Potřeme česnekem, proložíme do nakládací mísy s cibulí a... více o Maso na gril
Do kastrůlku dáme všechny suroviny, kromě kuřete a vaříme zvolna asi 10 minut. Vychladíme. Očištěné a jemně nasolené kuře potřeme marinádou zvenku i... více o Kuře na grilu
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.... více o Jahodové řezy V.
Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme cukr. Do tuhého sněhu zašleháme žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem. Vlejeme na vymazaný plech a... více o Řezy Lambada II.
Uvařenou řepu, vaříme ji s trochou octa a soli, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky. Salám nakrájíme na malé kostičky a rovněž tak cibuli.... více o Pomazánka z červené řepy
V osolené vodě uvaříme makarony al dente. V hrnci rozpálíme olivový olej a do něj nakrájíme na plátky česnek. Vyklopíme tuňáka z konzervy a přidáme... více o Makaróny podle EU
Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme... více o Mazanec - vánočka
Uvařené studené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vypracujeme těsto. Z kousků těsta vytvoříme placičky, vložíme... více o Opečené bramborové knedlíky se škvarky
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, spařená a oloupaná nakrajená rajčata... více o Zeleninové chilli
Rohlíky nakrájíme na plátky, rychle namáčíme v mléce (aby nebyly moc rozmáčené) a klademe do mísy z jenského skla (nebo pekáčku) vymazané máslem. Na... více o Meruňková žemlovka
Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, zalijeme lžící oleje, promícháme. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až... více o Kuřecí nudličky gyros
Nakrájíme na jemno cibuli a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, které jsme nakrájeli na slabé nudličky, necháme orestovat, okořeníme, přidáme... více o Sládkovy kuřecí topinky
Na oleji a másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, zasypeme moukou, opražíme. Přidáme vejce, zamícháme do ztuhnutí, zalijeme horkou vodou, rozmícháme,... více o Nejrychlejší polévka
Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku, sníh z bílků, kakao a prášek do pečiva. Směs vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.... více o Kokosový dezert
Troubu předehřejeme na 200 °C. Játra umyjeme, nadrobno nasekáme, žampiony a cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Žampiony opečeme na másle, přidáme... více o Gratinovaná játra
Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i vejce uvařená na tvrdo. Polovinou sádla vymastíme pekáč nebo... více o Rybí filé na labužnický způsob
Maso nakrájíme na plát, osolíme, okořeníme. Švestky nakrájíme, promícháme s lupínky, skořicí a majoránkou. Směs natřeme na plát masa. Stočíme roládu a... více o Krůtí roláda II.
Králíka vykostíme, maso umeleme a zvážíme. Připravíme si stejné množství uzeného masa, které také umeleme. Do masové směsi přidáme asi 2 vejce a... více o Králičí vídeňský pudink
Do 3 dcl skleničky nalejeme rum, nasypeme kávu (raději méně jak více, nápoj by byl potom hořký) a dolejeme colou nebo kofolou. Podáváme s ledem.... více o Námořnická káva
Uvařené široké nudle osmažíme v rozehřátém oleji. Cibulku pokrájíme na drobno, zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme pokrájený pórek, pokrájenou papriku... více o Smažené nudle na čínský způsob II.
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom pokrájíme na hrubší nudličky a opražíme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým černým... více o Vepřové maso na víně II.
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na... více o Kávová cihla
Slepici uvaříme ve vodě se solí, novým kořením, hřebíčky a zeleninou do měkka. Rýži uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme odkapat. Slepici vyjmeme... více o Slepičí polévka s banány
Zpracujeme směs z mletého masa a ostatních ingrediencí, vejce podle počtu porcí uvaříme na tvrdo, oloupeme, a zabalíme buď celá nebo půlky do směsi z... více o Pštrosí vejce III.
Odstraníme nať z fenyklu. Fenykl rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Osmahneme maso na oleji, přidáme fenykl. Potom podlejeme bujónem a pomerančovou... více o Vepřové s fenyklem
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze... více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
V mlýnku na maso umeleme zcezenou kunovjanku, salám a vajíčka. Spojíme s pomazánkovým máslem a majolkou a je hotovo. Nemusíme nijak dochucovat. Pokud... více o Pomazánka z kunovjanky
Rybí hlavu a vnitřnosti uvaříme a scedíme. Na másle osmahneme cibuli a pórek, zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené... více o Rybí polévka s kari
Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme uležet minimálně do druhého dne. Potom vyvalujeme asi na 3 mm vysoko, vykrajujeme různé tvary a v... více o Vykrajované perníčky
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme v chladničce ztuhnout. Dýni nastrouháme a... více o Hraběnčin štrůdl s dýní
Tortilly: z mouky a vody vypracujeme tuhé těsto, vyválíme tenké placky, které opékáme na plotýnce nebo na sucho na pánvi. Náplň: maso a dýni nakrájíme... více o Dýňové tortilly
Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme chvíli odstát. Pak přidáme vejce... více o Dýňové bramboráky
Žloutky a cukr utřeme do pěny. Lehce vmícháme pudinky, prášek do pečiva, mouku, sníh. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme. Vychladlý... více o Barevný řez