Králičí vídeňský pudink

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivana K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • uzené maso stejné množství
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka vykostíme, maso umeleme a zvážíme. Připravíme si stejné množství uzeného masa, které také umeleme. Do masové směsi přidáme asi 2 vejce a zahustíme strouhankou. Nesolíme, nekořeníme. Vzniklou hmotu nacpeme do vymazané a strouhankou vysypané formě na masový pudink (mám ji po babičce) a vaříme ve vodní lázni minimálně 1 hod. Podáváme studené jako součást slavnostního talíře, kde pudink ve tvaru úzké bábovky trůní uprostřed.
2
Babička se učila vařit ve Vídni, tento recept jsem na ní vymámila v době, kdy už pro nemoc nebyla schopná vařit a chtěla ho předat další generaci. Takže tímto ho po 70 letech uveřejňuji. Když není k dispozici forma, lze vařit i v zavařovací lahvi, ale ten tvar... prostě to není ono.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.