• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy

autor: Yveta
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum na pokapání
  • Krém
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru, poté 60 g hladké mouky a 60 g Solamylu. Vše dohromady zamícháme, vlijeme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170 ° C tak dlouho, až je povrch moučníku krásně růžový. Ještě když je moučník teplý, tak ho překkopíme na pracovní desku a sundáme z něj pečící papír. Až moučník vychladne, pokapeme ho rumem a překrojíme ho podél delší strany na 2 stejné části.
2
Nyní si připravíme krém. Šťávu i kůru z 1 citronu dáme zahřát krátce na plotnu, sundáme a vmícháme 150 g cukru. Nakonec vmícháme do 200 g másla. Ochutíme, zda-li je krém nákyselný, pokud je dosti kyselý, můžeme jej mírně dosladit. Krémem naplníme jednu polovinu korpusu, přikryjeme druhou polovinou a povrch potřeme zbylým krémem či marmeládou. Dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Nakonec polijeme citronovou polevou.
3
Citronové řezy jsou velmi osvěžující a v chladnu vydrží čersvté i čtrnáct dní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda klein | 17. 9. 2012 20:47

    Tyto rezy mame velmi radi. Tentokrat jsem upekla jako dort, povrch nazdobila cervenym rybizem. Opravdu vynikajici :-)

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:52

    Podľa návodu by som povedala, že nie priečne, ale celý korpus pozdĺžne na 2 polovice. Píše sa pozdlž dlhšej strany. Dostanete teda 2 pásy dĺžky plechu a v polovičnej šírke.

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 12:16

    Překrojí se to vodorovně,nebo podélně?

  • Hana Chytrá | 10. 5. 2009 21:09

    vážně skvělý recept :)

  • Tina Tina | 26. 3. 2008 13:37

    Řez je vynikající,díky citronu má zvláštně nakyslou chuť.Povrch potřu zbylým krémem a posypu barevnými bombonky a nebo trochou čokolády.

  • Zuzka S | 2. 10. 2007 11:43

    Zkoušela jsem tento víkendu tyto řezy a byly opravdu vynikající. Těsto bylo tak akorát, po upečení vznikl vláčný piškot. Krém se taky povedl. Snědly se jako nic.

  • Anonym | 10. 3. 2007 22:06

    Také dělávám,těsto ještě ředím mlékem,aby se dalo lít na plech.

  • ren pan | 10. 3. 2007 17:31

    nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale těsto bylo docela tuhé, krém výborný.

  • Anonym | 31. 3. 2006 13:23

    Řezy skutečně nejsou vůbec sladké. Ono asi nejvíc záleží na tom kokik cukru dáte do krému. ten musí mít nákyselnou chuť. Jinak ideální je nechat šťávu z citronu krátce zahřát, vmíchat cukr, aby se rozpustil a až to vychládne, vmíchat do toho změklé máslo. pokud by byl krém příliš řídký, můžeme jej před rozetřením dát do chladničky ztuhnout.

  • Di | 28. 3. 2006 16:37

    400 g cukru na 120 g suchých surovin a 6 vajec, není to příliš? To musí být dost sladké ne?

  • Jana | 28. 3. 2006 15:40

    Řekla bych, že může být dobré i použít místo citronu pomeranč. Nezkoušeli jste někdo? Jinak se solamylem jsem zatím nic nepekla. Jaký je vlastně jeho učinek, je těsto potom jemnější?

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 10:47

    Máslo vmícháme do teplého základu, nebo až to vychladne ? Není lepší jej vyšlehat elektrickým šlehačem, nebo to vyjde nastejno ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Poslední sledované recepty

939
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
538
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
301
Klasické lečo
Klasické lečo
236
Papriková krkovice
Papriková krkovice
225
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto

Zajímavé články

Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé, na co jsou dobré a jak je chutně zužitkovat?
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé,…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
AHA.cz Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Blesk pro ženy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Ženy.cz První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

Blesk.cz Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact