Smažený Vltavín v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vltavín dvouplísňový
    • 100
      g šunka tence nakrájená
    • 1
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • rostlinný olej trochu
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vltavíny rozkrojíme podélně napůl, obalíme šunkou (pokud máme kolečka, stačí je přitisknout k řezné straně) a namočíme v hustějším těstíčku, které umícháme ze zbylých surovin. Osmažíme dozlatova na rozehřátém tuku. Přebytečný tuk necháme odsát na kuchyňském papíru.
2
Ideální přílohou jsou brusinky a pečivo nebo chléb. Určitě by šlo i něco od brambor.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ritchie
    Ritchie |

    19. 7. 2007 20:44

    Co je na tom prosím novátorského?

  • Di
    Di |

    27. 3. 2006 21:14

    K experimentování - osmažení Vltavínů mě v pátek přiměl hlad mého syna. Co jsem našla v ledničce, to jsem do toho dala. Výsledek byl velmi chutný, tak jsem se podělila o recept.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 3. 2006 10:44

    Di, Vltavíny jsem ještě neochutnala, tak to teď zkusím:-)