Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme... více o Čekankový salát s ořechy
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku
Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky,stehýnka,co máte:-)) do marinády (recept je i na zadní straně koření Grilované kuře). Necháme minimálně 2... více o Kuře pečené na zelenině
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle... více o Dýňové zelí
Brynzu dobře promícháme s krupicí, strouhankou, vejci a osolíme. Vypracujeme tuhou, hustou hmotu. Lžící z ní vykrajujeme malé knedlíčky, které... více o Brynzové noky se špekem
Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým... více o Salát s lučinou
Krůtí prsa naklepeme, okořeníme, potřeme česnekem a smažíme na pánvi. Papriku nakrájíme na kousky dáme na pánev s kapkou oleje a opékáme. Do ohřáté... více o Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme... více o Makovec s rybízovým džemem
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než... více o "Moje" kičrí
V misce rozmícháme vejce, přidáme ostatní ingredience. Umícháme těstíčko, na pánvi rozehřejeme trochu oleje a těstíčko rovnoměrně vlijeme na pánev.... více o Oblibená omeleta mých dětí
Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat.... více o Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy
Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut. Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a... více o Křehký koláč s kaštanovým pyré
Z ingrediencí na palačinky si připavíme těsto, které lijeme naběračkou na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Počet palačinek... více o Palačinkové řízky s bešamelem
Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a... více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony
Vejce s jogurtem, česnekem a moukou smícháme, hladké těstíčko ochutíme solí a pepřem a pak do něj namáčíme plátky salámu, které jsme na stranách... více o Gothaj v jogurtovém těstíčku
Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den je uvaříme, scedíme, přidáme dorůžova osmaženou cibuli, mleté ořechy, petrželku, sůl a pepř podle sebe a... více o Fazole s ořechy
Celer očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (můžeme dát do vody i trochu octa nebo citronové šťávy). Pak ho nakrájíme na slabší plátky (4 -... více o Celer s taveným šunkovým sýrem
Maso pokrájíme na slabé nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme s pórkem na kolečka. Maso a mrkev dáme společně orestovat do rozpáleného oleje,... více o Masové nudličky v jasmínové rýži
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme. Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a... více o Balkánské kapsy
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Rozpálíme nepřilnavou pánev a na prudkém plameni nudličky nasucho osmahneme dozlatova. Dáme si je do misky, zalijeme... více o Kuřecí maso s brokolicí a bešamelem z olivového oleje
Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a necháme okapat. Máslo rozehřejeme a papriku na něm ze všech stran osmahneme. Pak zase vyjmeme. Čočku smícháme s... více o Papriky s náplní z červené čočky
Pivo vlijte do kastrůlku a svařte, až začne pěnit. Vmíchejte cukr. Žloutky v míse rozmíchejte se smetanou, vlijte svařené pivo a dobře promíchejte. Do... více o Žloutková polévka s pivem
Z uvařených brambor do nichž přidáme horké mléko, kerblík a máslo našleháme pyré. Za šlehání přidáme jedno vejce podruhém, osolíme a opepříme. Vše... více o Kerblíkové pyré z trouby
Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky. Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný... více o Dnešický rozpek
Pohanku umeleme na mixeru na mouku. Přidáme pšeničnou mouku, krupici, sójovou mouku, vejce, sůl a koření, popř. trochu vody a vypracujeme těsto. Z... více o Pohankové noky
Jáhly namočíme na 2 hodiny do studené vody a uvaříme. Do horkých jáhel utvoříme několik důlků obrácenou stranou vařečky, vsypeme mouku a sůl a necháme... více o Jáhlové škubánky
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu vymačkáme, zapracujeme mouku s bílkem a se solí. Lžící tvarujeme menší... více o Chlupaté knedlíky se žitnou moukou
Vejce rozšleháme ve vodě a s moukou vypracujeme hladké těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 20 minut odležet. Pak těsto rozválíme na hladkou... více o Celozrnné nudle
Papriky zbavíme semen, z odříznutých víček odstraníme stopky a dobře omyjeme. Sýr rozmačkáme a sícháme s vejci a petrželovou natí. Nesolíme. Na pánvi... více o Plněné papriky Varna
Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, uvařené pokrájíme. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a... více o Fazolky zapečené
Očištěné fazolky opereme, necháme okapat (zmrazené necháme rozmrazit a okapat). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na plátky nakrájený 1 stroužek... více o Fazolky ze zázvorem
Mrkev očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky o tloušce asi 8mm. Obalíme jako řízek a smažíme do růžova.... více o Smažená mrkev s omáčkou
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a... více o Musaka se špenátem
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do... více o Vegetariánská "jaternicová" polévka
Množství dle počtu strávníků. Zapékací misky, plech nebo pekáč dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno naskládáme toastový chléb. Vejce... více o Zapečené vaječné toasty
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, vlažné máslo, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.... více o Tvarohový dort se strouhanou čokoládou
Neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. 1 1/4 l vody přivedeme k varu, vložíme nastrouhané cukety a vaříme 5 minut. Pak přidáme... více o Polévka z cuket na balkánský způsob
Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l... více o Polévka z tykve
Na oleji osmahneme pórek, nakrájený na příčné proužky i se zelenou tužší částí. Kousek jemnéjší bílo-žluté části pórku si ponecháme stranou na zdobení... více o Pórková polévka s pohankou
Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.... více o Polévka z pampelišky - smetanky
Omyté posekané špenátové nebo kopřivové listy vaříme 10-15 minut v 1 1/4 l vody. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku povaříme s polévkou 8 minut.... více o Špenátová (kopřivová) polévka s balkánským sýrem
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme. Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny... více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)
Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na... více o Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky
1. Chleba nakrájíte dáte na něj Salám, sýr, slaninu a jiné věci a položíte na pánvičku s tukem. Pečete dozlatova. 2. Při servírování naaranžujte... více o Sedlácká topinka
1. Ve vařící vodě rozpustíte karamely. 2. Jablka napíchnete na špejli, díky níž je lehce budete moct dát a vyndat z karamelu. 3. Nechejte zaschnout.... více o Karamelová jablka
1. Na krém prohřejte máslo - ale nesmí vařit. Elektrickými metličkami ušlehejte žloutky a cukr do pěny. Když mléko dosáhne teměř bodu varu, za... více o Plovoucí ostrovy
Troubu zahřejeme na 220. V misce rozmačkáme banány a přidáme 4 lžíce vody.V jiné misce třeme máslo s cukrem,až získáme bílý krém.Přidáme rozšlehaná... více o Lehký banánový koláč
Troubu zahřejeme na 220.Brokolici vaříme 2 minuty(aby byla hezky zelená přidáme do vroucí vody špetku jedlé sody).A necháme okapat. Do mixéru přidáme... více o Nadýchaný koláč s brokolicí
Do studené osolené vody dáme propláchnuté krupky a dáme vařit. Přidáme oloupané,nakrájené brambory na malé kostky a vaříme za občasného míchání cca 20... více o Staročeská polévka
Vykuchaného okouna omyjeme, položíme na alobal. Rajčátka přepůlíme, olivy také. Břišní dutinu osolíme a vložíme rajčátko, olivu, stroužek česneku a... více o Mořský okoun podle tchýně