Vegetariánská "jaternicová" polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanach

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do studené vody. Zvlášť namočíme sušené houby.
2
Očistěnou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do tmavo-zlatova. Cibuli z oleje vyjmeme a na oleji osmahneme odkapanou máčenou pohanku. Cibuli vrátíme do hrnce, přilejeme 1/4 l vody, přidáme vymačkané a jemně pokrájené houby a vaříme 10 minut.
3
Pak vsypeme za stálého míchání pohankovou mouku, přidáme koření a sůl a vaříme ještě 10 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek, popř. dochutíme ještě solí.

Komentáře k receptu

  • taknic
    taknic |

    26. 10. 2014 13:18

    Úžasná polévka, vařila jsem ji už po třetí a má úspěch i u nevegetariánů. Pro podzimní dny jako stvořená. Dávám za jedna a určitě budu vařit dál.

Abecední seznam: