Makovec s rybízovým džemem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vlastasnajdr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml olej
    • 200
      ml mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička skořice
    • 50
      ml hnědý rum
    • 100
      g rybízový džem
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 170
      g mák mletý
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme zhruba 40 minut. Makovec je nadýchaný, není suchý. Mletý mák používám kupovaný, proto je uvedeno 170 g, tak se prodává v Tescu. Stačilo by ale i o něco méně.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.