Balkánské kapsy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety širší plátky, nebo kýta, kuřecí prsa ..
    • olej
    • sůl a pepř
    • 4
      ks paprika barevná
    • 3
      ks cibule
    • 10
      ks žampiony větší
    • 1
      lžíce rajský protlak vrchovatá
    • 150
      g balkánský sýr
    • chilli omáčka dle chuti
    • 2
      lžička gyros koření
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2
Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a vše společně orestujeme na pánvi s trochou rozpáleného oleje, nakonec vmícháme protlak a koření, odstavíme a necháme trochu zchladnout.
3
Kapsy naplníme, kraje zpevníme párátkem nebo jehlicí a zprudka osmažíme z obou stran. Pak přendáme maso do zapékací mísy, výpek posypeme moukou, necháme zpěnit, přidáme trouchu vody(cca 1dcl), provaříme a nalijeme na kapsy, na které nandáme i zbytek orestované zeleniny. Vše posypeme nastrouhaným nebo rozdrobeným sýrem, zaklopíme a dáme zapéct asi na 20 minut do předehřáté trouby, pak odkryjeme a necháme chvilku dopéct bez přikrytí, případně ještě trochu podlijeme.
4
Podáváme s rýží nebo bramborem.

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    6. 1. 2016 12:32

    Moc dobré.

  • Jitka Černá
    Jitka Černá |

    7. 8. 2012 17:35

    Ikdyž jsem nedělala kapsy ale zeleninu na maso jen navršila, bylo to naprosto skvělé. Děkuji :-*

  • Maturova
    Maturova |

    5. 5. 2012 17:32

    Dekuji za recept, maso bylo vynikajici a ostatni taktez :-))

  • Elen
    Elen |

    15. 1. 2012 16:25

    No přeci s tou zchladlou směsí, a zbytek jsem dala na ony osmažené kapsy, jak je psáno v receptu, pak sýr a šup do trouby ;-) .

  • Elen
    Elen |

    15. 1. 2012 16:20

    Absolutní špička s kuřecími prsíčky. Pochutnali jsme si na nich s americkými bramborami. Kdybych věděla jak bude dobrá vypečená šťáva, udělala bych k nim rýži. Nevadí, bude příště ;-) .

  • raduška
    raduška |

    4. 1. 2012 17:31

    takovej hnus !!!!!!!!!! :-$

  • mirek
    mirek |

    4. 1. 2012 16:37

    útržkovité. čím ty kapsy jako naplním... ?