Slávky (pouze zavřené a nepoškozené) očistíme ve studené vodě (propláchnout, vyčistit kartáčkem, odstranit fousy), vyčištěné slávky dáváme do nádoby... více o Slávky po námořnicku
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při... více o Batáty pečené v troubě
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, které osmažíme do zlatova, přidáme protlak,... více o Jižanský vínový kotlík
Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho... více o Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a... více o Bramboráčky se zelím a slaninou
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme... více o Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Vodu svaříme se solí a máslem, do vroucí směsi vsypeme mouku. Mícháme dokud se těsto nepřestane lepit, necháme vychladnout. Pak za stálého míchání... více o Hnízda s krémem
Mouku se špetkou soli a změklým máslem zpracujte, poté přidejte 2 vejce a moučkový cukr. Dejte na půl hodiny (nebo na 15 minut do mrazáku) do lednice,... více o Borůvková tartaletka
Na pekáček rozložíme porce masa, mírně posolíme, zbylé ingredience smícháme (nivu nahrubo nastrouhat, broskve pokrájet) a směs rovnoměrně naneseme na... více o Zapečené kuřecí s nivou
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Připravíme čóns -... více o Veganský thajský sójový guláš
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se sterilovanou zeleninou, kolečky šalotky, rýží, cherry rajčátka a olivami, nakonec přidáme nasekané bylinky.... více o Salát tuňákový
Nastrouhaný sýr rozprostřeme na tácek a necháme proschnout, aby se nelepil. Porce masa pokapeme citronem, ochutíme solí a necháme hodinu odležet.... více o Kapr v těstíčku
Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme. Pečeni vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostku vývaru a pečeme při... více o Vepřové s cibulkami na medu
Do větší mísy dáme 2 hrnky mouky spolu s cukrem krystal, vanilkovým cukrem, olejem, octem, vodou, práškem do pečiva a pečlivě promícháme.. ( pokud... více o Ovocná bábovka
Třtinový cukr utřeme v hmoždíři s polovinou máty, rozdrcené bylinky odstraníme. Na dno konvice nasypeme cukr, tenká kolečka zázvoru a druhou polovinu... více o Zázvorový sen
Piškoty rozložíme na větší tác,na každý položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme pokrájenými bonbony, oplatkami,lentilkami a sypaním. Hotové klauny... více o Zmrzlí klauni
1) Rozklepneme vejce - oddělíme bílky a žloutky. 2) Z bílků ušleháme sníh a necháme si bokem (přidává se do těsta až na konci). 3) Do žloutků přidáme... více o Maminčina univerzální bábovka
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh... více o Roztomilý čokoládový ježek
Očištěné fazolky překrájíme na menší kousky, dáme krátce povařit do osolené vody (na skus), scedíme. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo, přidáme... více o Fazolky se šunkou a sýrem
Fazolky očistíme, případně překrájíme a dáme krátce povařit do osolené vody na skus. Scedíme a přidáme je na rozpuštěné máslo s nasekaným česnekem,... více o Česnekové fazolky s parmezánem
Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme... více o Cuketa na smetaně II.
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme játra, opepříme, okořeníme... více o Játra v rajčatové omáčce s hranolkama
Troubu předehřejte na 190 °C. Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte lilek a rozkrojte ho na tři špalíčky. Každý položte na čtverec pečicího papíru.... více o Pečený lilek v balíčku
Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na plátky a povařte asi 10 minut v osolené vodě, aby plátky zůstaly pevnější. Opláchnuté jarní cibulky... více o Teplý čočkový salát
Do hrníčku odlejeme trochu mléka, rozdrobíme kvasnice, přidáme trošku mouky a cukru a necháme v teple vzejít. Mezitím než kvasnice vzejdou, dáme do... více o Koláče z Chyšek
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24 hodin. Možno marinovat i kratší... více o Nakládané maso
Smícháme vejce,moučkový,vanilkový cukr a olej a ušleháme.Přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem a vše ušleháme dohromady.Nakonec vmícháme čerstvé... více o Agátčina tvarohovoborůvková bábovka
1. Vejce, cukry, práček do pečiva, mouku, jogurt, olej a citr. šťávu vymícháme na hladké těsto. 2. Do vymazané a vysypané formy nalijeme 1/2 těsta.... více o Jogurtová bábovka s pudinkem II.
Couscous si připravíme dle návodu, kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a necháme 30 min. marinovat v gyrosovém koření. Mezitím nadrobno nakrajíme... více o Couscous s kuřecím masem
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech, potřeme vejcem a poklademe slabými plátky zeleniny dle vlastního výběru.... více o Koláčky s tuňákem
Klobásu rozmixujeme(nastrouháme nebo pomeleme), vyšleháme s tvarohem a vejcem. Pokud se nám zdá pěna málo slaná ochutíme kořením nebo solí. Listové... více o Koláčky s čabajkovou pěnou
Listové těsto rozválíme, skleničkou vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu koláčků dáme kousek cukety,... více o Gyros koláčky
Hrách uvaříme doměkka(solit až po uvaření). Osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a na ní osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme uvařený... více o Explozivní směs aneb hrách s tvarůžky
Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější... více o Labužnické vepřové kotlety
4 ks pečiva pečlivě poklademe pokrájenými tvarůžky, přikryjeme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Omočíme po obou stanách v rozšlehaných vejcích a... více o Bohatí rytíři II.
Nastrouháme syrové i vařené brambory, tvarůžky, přidáme vejce a hrubou mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Než se začne vařit voda na knedlíky, na... více o Chlupaté knedlíky s tvarůžky a houbami
Do mísy dáme mouku, rozemleté ořechy, prášek do pečiva, mléko, cukr a žloutky. Bílky ušleháme na pěnu a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme a... více o Ořechová buchta s čokoládovou polevou
Na špejle střídavě napichujeme kousky tvarůžkú, slaniny, klobásy a kroužky cibule. Poté obalíme v trojobalu a zprudka osmažíme na oleji... více o Loštický špíz
Housky rozkrojíme. Na spodní polovinu poklademe rozpůlený tvarůžek a posypeme paprikou. Horní polovinu housky potřeme hořčicí a poklademe plátky... více o Velký Macek (Big Mac)
Játra naškrábeme nožem a odstraníme z nich blány. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hustší těstíčko - můžeme dle potřeby přisypat strouhanku.... více o Játrové knedlíčky mojí babičky
Králíka naporcujeme, do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme olej, až se rozpálí opečeme ze všech stran naporcovaného králíka. Nakrájíme cibuli na... více o Králík na moravance s brambůrkami
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít... více o Polévka z hovězí oháňky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní... více o Bramborovo-sýrové lívance
Maso opláchneme, nakrájíme na větší kostky(4cm), dobře osolíme, opepříme a dáme na chladné místo na 24 hodin proležet. Kostky masa pak dáme do pekáčku... více o Výpečky na víně
Kuřecí řízky rozkrojením snížíme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a obalíme v mouce. Z bílků, špetky soli a citronové šťávy vyšleháme hutný sníh... více o Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém kabátku
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. přidáme pepř,... více o Loštická česnečka
Cibulku osmažíme do růžova, přidáme postrouhanou mrkev a smažíme do okamžiku, kdy zelenina začne vonět. Mezitím přivedeme osolené brambory do varu. Na... více o Španělská bramboračka
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z... více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a... více o Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do... více o Piškotový řez s medovými jablky