Jablkový perník promazávaný jablkovými povidly

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Tahiko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g jablka Mohou být i nakrájená na drobnější kostičky.
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 180
      ml mléko plnotučné Pokud přidáte plnotučné mléko, získá tak novou, vláčnější chuť.
    • 120
      ml řepkový olej
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 2
      lžíce kakao
    • 10
      lžíce jablečná povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme a nastrouháme (nebo nakrájíme) jablka.
2
Rozklepneme do nich vajíčka, přisypeme cukr. Přilijeme olej a mléko, zamícháme.
3
V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. I je přisypeme k jablkům.
4
Do kokosem nebo moukou vysypané formy vlijeme těsto a dáme péct na 45 minut, při 160°C.
5
Po vychladnutí rozkrojíme na dva pláty a promažeme jablkovými povidly.
6
Dobrou chuť. :-)

Komentáře k receptu

  • dana
    dana |

    5. 5. 2013 16:53

    velmi povedený perník ,doplnila jsem ho čokoládovou polevou