Kachna s nádivkou z meruněk a mandlí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 700413

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks žemle
    • 125
      ml mléko
    • 250
      g sušené meruňky
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička skořice
    • 250
      ml vývar
    • 100
      g slanina
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • citronová šťáva
    • 1
      lžíce mandlové lupínky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu opláchněte, osušte, osolte a opepřete. Housku nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a vymačkejte. Meruňky rozkrájejte na kousky, smíchejte s houskou, vejcem a skořicí. Nádivkou naplňte kachnu, uzavřete ji špejlemi nebo zašijte. Položte na pekáč, vyložený plátky slaniny, podlijte trochou vývaru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 200°C doměkka (během pečení zmírněte teplotu na 180°C) a občas podlévejte vývarem.
2
Když je kachna měkká, vyndejte ji, solamyl rozkvedlejte ve zbylém vývaru nebo vodě a smíchejte ho s vypečenou šťávou. Omáčku nechte přejít varem a dochuťte solí a citronovou šťávou. Opražte mandlové lupínky a před podáváním jimi kachnu posypte. Omáčku podávejte zvlášť.
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.