Nákyp z krevet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 30
      g hladká mouka
    • 125
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 125
      g krevety očištěné
    • sůl
    • pepř mletý
    • cayenský pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh. Krevety, nastrouhaný sýr, houby a žloutky vmícháme do omáčky z mouky a ochutíme solí, bílým a cayenským pepře. Do této hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh a vše dáme do zapékací formy. Pečeme dokud nákyp nevyběhne.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.