Nakládané fazolové lusky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: HONZA

Suroviny

Vložit do nákupu
    • zelené fazolky křehké, čerstvé
    • 10
      g sůl na litr vody
    • 2
      g kyselina citronová na litr vody
    • cibule na kolečka
    • kopr
    • saturejka nebo tymián
  • Nálev:
    • 3
      l voda
    • 1
      l ocet 8%
    • 240
      g cukr
    • 120
      g sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • 37
      ks cukerin na závěr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Z fazolek odkrojíme stopky a špičky, odstraníme nitě, dobře omyjeme a postupně vkládáme do vařící osolené a okyselené vody.
2
2. Vaříme do změknutí 5 až 10 minut.
3
3. Cedníkem vyjmeme a rychle zchladíme studenou vodou.
4
4. Do čistých sklenic vložíme cibuli, kopr, bobkový list, nové koření a saturejku nebo tymián.
5
5. Zalejeme ještě teplým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme až 20 minut při 85°C.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.