Nádivka šumavská - starodávná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks maso syrové; vepřové, hovězí, králičí ..apod. /dohromady cca 1 kg
    • 15
      ks vejce 10-15 (čím více, tím lépe)
    • 2
      hrnek kopřiva usekané
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme. Pečeme zvolna v dobře vymaštěném pekáči dorůžova, nejméně hodinu.
2
Převzato z z knihy - Vůně dobrot z podhůří Šumavy.

Komentáře k receptu

  • Pavla Kloudova
    Pavla Kloudova |

    29. 3. 2006 12:34

    roládu s touto nádivkou jsme nezkoušeli, ale mohlo by to být výborné. Pokud ji budete zkoušet, dejte mi prosím vědět, jak dopadla.

  • luckymili
    luckymili |

    24. 3. 2006 16:59

    Už se těším na kopřivy, určitě vyzkouším, hlavně, že je tu maso, jinak by mi muž žádnou nadivku nejed. Mohu použít i jako náplň do rolády?