Mrkvový dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 210
      g mrkev
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 30
      g strouhanka
    • 50
      g ořechy
    • 40
      g mleté mandle
    • 5
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 180
      g cukr krystal
    • citronová kůra
  • Citronový krém
    • 50
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks citron
  • Pomerančový krém
    • 100
      g máslo
    • 60
      g cukr
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev smícháme s moukou a práškem, strouhankou, mandlemi, ořechy, a necháme 30 minut stát. Potom přidáme sníh z bílků, krystalovým cukrem, žloutky, citronovou kůru. Těsto dáme do dortové formy a upečeme. Vychladlý korpus rozřízneme na 3 části, na první naneseme citronový krém, přikryjeme druhou, naneseme pomerančový krém (část necháme na povrch), zakryjeme třetí částí a natřeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem a šlehačkou nebo polejeme čokoládovou polevou.
2
Citronový krém: vejce vyšleháme, přidáme mléko se 3 lžícemi cukru a moukou a uvaříme hustou kaši. Potom přidáme šťávu a kůru z citronu. Vychladlou kaši spojíme s máslem vymíchaným s 50 g cukru.
3
Pomerančový krém: rozmícháme mléko, žloutky, 40 g cukru a hladkou mouku a uvaříme kaši. Vychladlou kaši smícháme s máslem vymíchaným s 20 g cukru.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 11. 2008 18:00

    Pani Martinka, ale aj ostatní, ospravedlňujem sa. Patrí tam 100 g tuku. Prosím Ladenku Kovářovú, aby to doplnila. Ďakujem:)))

  • Martina Kadlecová
    Martina Kadlecová |

    12. 11. 2008 15:12

    Paní Terezo, v ingredieních na citronový krém chybí máslo. Kolik g másla do krému patří? Děkuji.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 2. 2006 12:25

    Pravdaže, Pavlínka, ďakujem, ja som to tam zabudla napísať. Kôra + šťava.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    23. 2. 2006 08:48

    Terezko,určitě do pomerančového krému patří kůra a šťáva z pomeranče,jako do krému citronového viď?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    23. 2. 2006 08:21

    Milý anonyme,souhlasím s p.Jaroslavou.Vypadá lákavě a věřím,že bude opravdu chutný.Na Velikonoce to může být dobrý tip!Bude určitě krásně žluťoučký a s tím krémem.....mňaminka.A věřte,že pokud p.Terezka sem vloží recept,jsou to dobré a osvědčené recepty a většina z nich je podle mne velice,velice chutných.Osobně vůbec nepochybuji!!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 2. 2006 07:20

    Já bych se toho vůbec nebála, naopak. Recepty od paní Terezy jsou vynikající a tenhle vypadá hodně mlsně:-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 2. 2006 07:09

    Nám chutí, niekedy nerobím tortu, ale cesto vylejem na plech a upečiem ako koláč. A vrch len posypem husto práš. cukrom. Je to rýchle. Ja varenú mrkvu neznášam, ale v ceste ju vôbec necítiť a mám jej zo záhrady dosť. Skúste to najprv takto a uvidíte ako vám bude chutiť. Aby ste zbytočne nerobili krémy a potom vám to nechutilo. Tortu ale môžete naplniť aj ľubovoľne iným krémom, ktorý máte radi.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2006 20:48

    Pani Teterzka, oplatí sa tento dort robiť, je dobrý?

Abecední seznam: