Mrkvová polévka pikantní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: drahabrno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev větší
    • 30
      g zázvor čerstvý
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce máslo
    • 1,5
      l vývar
    • 0,5
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • světlá jíška
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • bylinky čerstvé sekané - petrželka, pažitka, koriandr
    • houska osmažené kostičky - nebo opečené tousty
    • parmazán jemně strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.
2
Měkkou zeleninu rozmixujeme dohladka a přilijeme zbytek vývaru. Do polévky ve varu přidáme jíšku, až máme krémovitou konzistenci. Za stálého míchání přidáme smetanu, špetku muškátového květu, cukr a dosolíme dle chuti. Ještě chvíli provaříme.
3
Dáme na talíře, posypeme okraje talíře bylinkami, do středu dáme smažené houstičky a lehce posypeme parmezánem.
4
Do polévky nepřidávejte žádné jiné koření, je dost pikantní díky zázvoru.
5
Tato polévka je výborná a nemusíte se ji stydět podávat i při slavnostní příležitosti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.