Mrkev s kari

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: raindlova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • kari (Nejlépe thajského typu)
    • máslo Nebo olivový olej (možno i napůl)
    • sůl
    • pepř mletý Popřípadě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, mrkve na špalíčky. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, pak velmi krátce kari (může ho být poměrně dost). Přidáme mrkev, krátce podusíme a pak podlijeme několika lžícemi horké vody. Osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou, až mrkev změkne; šťáva by měla být téměř vydušená. Podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem.
2
Pokrm je vynikající jako příloha k pečenému masu - vepřovému, drůbežímu apod., ale může se podávat např. i s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    7. 3. 2008 11:57

    Bezva tip, díky!