Míšovy fazole v tomatu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Skarpa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fazole bílé
    • 2
      l vývar
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      ks červená cibule středně velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce papriková pasta
    • 400
      g rajský protlak
    • 1
      lžička chilli pasta spíše polovina
    • 1
      ks paprika
    • bazalka
    • oregáno
    • 1
      hrst pórek na jemno nasekané natě
    • sůl
    • pepř mletý
    • vlažná voda
    • 2
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
2
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou cibuli (červenou a bílou) a česnek a restujeme dorůžova. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme protlak, paprikovou pastu a chilli-pastu. Chvilku povaříme a přidáme na malé kostičky nakrájenou papriku.
3
Uvařenou směs smícháme s uvařenými fazolemi. Zahustíme moukou, kterou předtím rozmícháme v troše vlažné vody. Na konec můžeme dosolit, opepřit a přidat oregáno, bazalku a na jemno nakrájenou nať z pórku.
4
Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu

  • zdenks
    zdenks |

    15. 2. 2017 15:42

    Když spisovně tak Míšovy fazole. . Já ale tohle opravování nemám ráda, neb nikdo není dokonalý, někdo je dobrý ve vaření a někdo v češtině. Jsme jenom lidě a tedy chybující.

  • Tereza
    Tereza |

    12. 2. 2017 19:27

    Psát spisovně by měla být samozřejmost a opak svědčí o mnohém.

  • kris_pajerova
    kris_pajerova |

    12. 2. 2017 15:45

    Tady někdo dbá na gramatiku.

  • Di
    Di |

    10. 2. 2017 12:36

    Nejsme tupí, pišme, jak se má. Fazole v tomatě, nikoli v tomatu.

Další doporučené recepty: