Meloun jako břitva

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marie H.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks meloun větší
  • Nálev
    • 3
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 400
      g cukr
    • 80
      g sůl
    • 5
      ks hřebíček
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • feferonka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme prochladlým nálevem a do každé sklenice přidáme feferonku (dávám kulaté). Sterilizujeme cca 10 min. při 80 °C.
2
Podáváme ledově vychlazené.

Komentáře k receptu

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    3. 10. 2006 17:52

    Ano Terezko, obyčejný červený.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    3. 10. 2006 14:23

    Môžete špecifikovať aký melón ? Myslíte červený vodový ?