Matějská pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso libové
    • pórek
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor - mletý
    • 0,5
      l vývar
    • smetana nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme kolečka pórku a cibule. Přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a poprášíme mletým zázvorem. Opečeme ze všech stran, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
2
Šťávu nakonec můžeme (ale nemusíme) zahustit smetanou - podle zvolené přílohy.
3
Jako příloha se hodí brambory, noky, rýže. Já podávám s rýží a v tom případě zahušťuji a použiju smetanu ke zjemnění.
4
Opatrně se solí, záleží na tom jaký použijete vývar!

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    11. 9. 2006 16:33

    prave so dovarila a aj ked som sa bala toho vyvaru, ze to bude velmi silne, chuti mi to. Uvidime co povie manzel ked pride domov.