Marinované kuřecí špízy s čočkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      lžička římský kmín
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,5
      citronová kůra
    • 100
      g bílý jogurt
    • 300
      g čočka beluga
    • olivový olej
    • 2
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky velikosti sousta. Římský kmín nadrťte v hmoždíři a spolu s kurkumou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou vmíchejte do jogurtu. Marinádu osolte a v míse promíchejte s pokrájeným masem. Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Čočku dobře propláchněte a v hrnci zalijte vodou tak, aby sahala alespoň 2 cm nad čočku. Dejte vařit. Čočku uvařte na skus, bude to trvat 20–25 minut. Hotovou ji sceďte, promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a nasekanou jarní cibulkou, osolte a opepřete.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Odleželé maso napíchejte na špejle, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Podávejte s čočkou a skrojky citronu.
4
Tip: Maso můžete naložit do marinády den předem a uložit do ledničky. Večeře pak bude na stole ještě o něco dříve.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.