Lutěnice mé babičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cibule
    • 3
      kg rajčata zralých až přezrálých
    • 3
      kg kapie
    • feferonka
    • česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva. Mezitím si opečeme na plotně nebo v troubě kapie, sloupneme je a umeleme na masovém strojku. Kapie přidáme k rajčatům a opět podusíme, až hmota zůstane na oleji. Před sundáním z plotny dochutíme feferonkami, solí, cukrem a kdo má rád může přidat i prolisovaný česnek. Slijeme do skleniček a sterilujeme 25 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ladislav
    ladislav |

    20. 9. 2014 19:50

    Dělali jsme jenom z poloviny ingrediencí . Výsledek byl vynikající. Vřele všem doporučuji.

  • ladislav
    ladislav |

    20. 9. 2014 19:49

    Dělali jsme jenom z poloviny ingrediencí . Výsledek byl vynikající. Vřele všem doporučuji.

  • starobulhar
    starobulhar |

    20. 5. 2011 14:54

    to je ono . doporučuji česnek. lepší jsou normální pálivé papriky-maďar.