Ludvíkovic vepřové na zázvoru

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: denbaden

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks cibule
    • 2
      lžička zázvor
    • sádlo
    • máslo
    • 8
      stroužek česnek
    • sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      kg vepřové kotlety v celku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájíme cibuli nadrobno, maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme tak dvě lžíce sádla, na něm dozlatova osmahneme cibuli, pak přidáme maso, osolíme. Restujeme, až se maso s cibulí chvílemi trochu přichytne. Přidáme nové koření, dvě lžičky zázvoru - můžete dát víc, ale pozor - zázvor je hodně výrazný!!! Podlijeme vodou a dusíme asi půl hodiny.
2
Když je maso měkké, vyjmeme koření. Z cibule se nám udělal výborný sos, do kterého přihodíme a jen zvolna zamícháme nastrouhaný česnek a na závěr zjemníme asi 2 lžícemi másla. Podle chuti přisolíme a podáváme s bramborovým knedlíkem.
3
Nejlepší je to druhý den, když se vše pořádně rozleží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.