Kýta po brněnsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • 100
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 100
      g žampiony
    • 200
      g eidam sýr
    • citronová šťáva
    • bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dusíme do poloměkka a poté ho nakrájíme na malé kostky. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony, maso a vše důkladně promícháme. Tuto směs dáme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
2
Hotové zakapeme citronovou šťávou a zastříkneme vínem. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.