Kuřecí po provensálsku s česnekovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Krista0671

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso
    • 1
      ks cibule
    • olej na osmažení cibule
    • provensálské koření dle chuti, já používám mlýnek
    • grilovací koření stačí špetka na chuť
    • pepř mletý opět používám mlýnek
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek záleží jak kdo ho má rád
    • mouka na zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme provensálským kořením, pepřem a solí a zalejeme kapkou oleje. Necháme odležet a mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a necháme ho tzv. zatáhnout. Poté podlejeme vodou a necháme dusit až je maso měkké. Vodu doléváme ať máme dost šťávy.
2
Když už máme maso měkké, vyndáme ho ze šťávy, kterou zahustíme moukou a chvíli povaříme. Stáhneme z ohně a přidáme rozdrcený česnek. S česnekem už neváříme!!!
3
Jako přílohu podáváme hranolky nebo pečené brambory. Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.