Kuřecí maso s kari omáčkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso
    • 2
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • mléko
    • hořčice
    • kari
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo, za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom za stálého míchání přiléváme mléko nebo smetanu. Přisypeme kari koření a sůl, stále mícháme do zhoustnutí.
2
Nakonec dochucujeme hořčicí. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Na závěr opečeme kuřecí maso na pánvi a ochucujeme poze solí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • market
    market |

    7. 1. 2014 20:08

    Americke brambory nebo hranolky uplne nejlepsi k tomu

  • markéta
    markéta |

    17. 3. 2008 14:16

    A ještě když se do toho přidá jeden dílek Smetanita, trochu to zhoustne a má to úžasnou chuť !!!

  • Gabina Jebava
    Gabina Jebava |

    6. 3. 2008 22:55

    Tak do ryze bych rozhodne nesla...ale takove tagliate nebo bramborove rösti by byly urcite vyborne...ony ani ty nocky by nebyly spatne.

  • Gábina
    Gábina |

    4. 3. 2008 20:05

    Já bych volila rýži nebo těstoviny

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    4. 3. 2008 20:02

    Co by se k tomu hodilo,jako příloha?Brambory mi moc nesedí,knedlík,no nevím,možná opalované nočky?Jana

  • Anna
    Anna |

    4. 3. 2008 12:14

    Většinou se používá plnotučná hořtice, nebo hodně dobrá je dijonská. Ale je lepší dát ji do jídla až před koncem vaření, jinak se srazí.

  • Skeypi
    Skeypi |

    3. 3. 2008 09:55

    Jakou používáme hořčici?Plnotučnou???