Kuřeč ala tetřev

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,5
      l bílé víno
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      dl voda
    • 150
      g špek
    • 4
      ks cibulka velké
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      ks jalovec
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • zakysaná smetana nebo pomazánkové máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pracovní postup:
2
Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne. Druhý den nakrájíme cibuli a špek na kostičky, touto směsí posypeme kompletně dno většího hlubokého plechu, navrch dáme porce kuřete, podléváme lákem a něco přes hodinu pečeme. Cibule by měla dost ztmavnout. Po upečení kuře vyjmeme, zbylou směs přepasírujeme. Do omáčky zavaříme kysanou smetanu nebo pomazánkové máslo a dáme ještě na chvíli prohřát porce kuřete.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem a rybízem ala brusinky.
4
Poznámka:
5
Chutná lépe než svíčková a přitom je to jednoduché.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.